Geschiedenis-Scan-IHet koor is geboren in het voorjaar van 2002. Het werd gevormd om eenmalig op te treden bij “Haarle creatief”. Dit evenement ging destijds niet door; het koor echter wel. Al snel bestond het uit dertig enthousiaste zangers, een accordeonist en dirigent. Het koor had alleen nog geen naam. Na een inschrijfronde, waarbij de leden namen konden inleveren, werd voor de naam “Oons Tiedverdrief” gekozen. Want zingen beschouwen we als een mooi tijdverdrijf.

Het eerste optreden was op 11 augustus van dat jaar tijdens de kindermiddag in Haarle. Al vrij snel kwamen er nieuwe aanvragen voor optredens binnen. En zo bleef het koor voortbestaan.
[separator top=”40″ style=”single”]
Van het Loeninksfonds ontvingen we dat jaar een gift, waar kleding (een rood t-shirt) en apparatuur van gekocht werd.

Na drie jaar verliet de dirigent ons koor. Gelukkig vonden we onder de koorleden een enthousiaste opvolger.

In 2006 werd tijdens de kermis de nieuwe outfit gepresenteerd:
Nieuw-outfit

Vrij kort daarna werd de muzikale begeleiding van het koor uitgebreid met een tweede accordeonist en een drummer. Ook het aantal zangers is langzaamaan gegroeid.

Het koor viert z’n tweede lustrum; het bestaat 10 jaar. Dit hebben we 8 sept. met een mooie feestavond gevierd. In het najaar hebben we een nieuwe outfit aangeschaft. Ook is er een groepsfoto gemaakt met daarop onze nieuwe dirigent Mariska Tibben.
Lustrum-10-jaar